Ποιοι ημιπολύτιμοι λίθοι είναι για σένα και ποιες οι θαυματουργές ιδιότητες τους;

516
ημιπολύτιμοι-λίθοι-ιδιοτες και ζωδια

Ποιοι ημιπολύτιμοι λίθοι είναι για σένα και ποιες οι θαυματουργές ιδιότητες τους;

Οι ημιπολύτιμοι λίθοι ίσως είναι το ποιο όμορφο,  εύκολο, αυθεντικό και περίεργο υλικό το όποιο μπορούμε να προσαρμόσουμε πάνω σε ένα χειροποίητο κόσμημα προσδίδοντας του μοναδικότητα (δυο φυσικοί λίθοι δεν είναι ποτέ ίδιοι) αλλά και μοναδικές ιδιότητες.  Παρακάτω θα βρείτε συμβουλές  για το τι πρέπει να προσέξετε πριν την αγορά τους καθώς και ποιοι  ημιπολύτιμοι λίθοι σας ταιριάζουν.

Ημιπολύτιμοι λίθοι αγορά

Τι είναι πολύτιμος και ημιπολύτιμος λίθος;

Πρώτα από όλα θα πρέπει να κατανοήσουμε πως και οι πολύτιμοι και ημιπολύτιμοι λίθοι είναι ορυκτά και πως ο όρος “πολύτιμος και ημιπολύτιμος” χρησιμοποιείτε μέσα σε εμπορικά πλαίσια για να περιγράψει πόσο σπάνια ή όχι είναι η εύρεση του ορυκτού.

Στην σύγχρονη εποχή θεωρούμε πολύτιμους λίθους τα διαμάντια, τα ρουμπίνια, τα ζαφείρια και το σμαράγδια και όλα τα υπόλοιπα ορυκτά  ημιπολύτιμα. Κάποτε ο αμέθυστος θεωρούταν πολύτιμος λίθος αλλά λόγο εύρεσης μεγάλου αποθέματος τον υποβίβασαν στους ημιπολύτιμους λίθους. Ωστόσο λόγο της αφθονίας  ενός ορυκτού πετρώματος δεν σημαίνει ότι είναι και υποδεέστερο σε ομορφιά.

Ποια είναι τα Φυσικά χαρακτηριστικά που καθορίζουν την αξία του;

Οι παράγοντες που καθορίζουν μεμονωμένα την αξία ενός πολύτιμου λίθου είναι η λάμψη , η υφή, το χρώμα, η σκληρότητα και άλλες φυσικές ιδιότητες που μπορείτε βρείτε αναλυτικά έδω. Κάποιοι  ημιπολύτιμοι λίθοι δεν διαθέτουν όλα τα χαρακτηρίστηκα που προαναφέρθηκαν και το κύριο πράγμα που κοιτάμε για να αξιολογήσουμε την τιμή τους, όπως το οπάλιο και ο νεφρίτης, είναι η διαφάνεια τους, η αψεγάδιαστη δομή τους  και η τέλεια κοπή του λίθου κατατάσσοντας τους σε ποιότητες Α (καλός) , ΑΑ (πολύ καλός) και ΑΑΑ (Άριστος).

Ημιπολύτιμοι λίθοι ιδιότητες

Αμεθυστος
Αμεθυστος

Αμέθυστος : Ειρήνη, Ψυχική ηρεμία, Σταθερότητα.

Ο αμέθυστος χρησιμοποιείτε για διαλογισμό και κατευνασμό. Είναι πέτρα που λειτουργεί στο συναισθηματικό, πνευματικό, και φυσικό επίπεδο για να παρέχει ηρεμία, ισορροπία, υπομονή, και ειρήνη.

Δες αμέθυστους εδώ 

Αχάτης
Αχάτης

Αχάτης : Προστασία, Αρμονία, Θάρρος.

Ο αχάτης ενισχύει τη δημιουργικότητα και τη διάνοια, γεγονός που την καθιστά  ευεργετικό πέτρωμα τόσο για τους φοιτητές όσο και για τους καλλιτέχνες. Είναι επίσης γνωστή ως  η πέτρα της τύχης και ως  πέτρα της ενέργειας. Ωστόσο, επειδή είναι μια πέτρα γείωσης, δεν αυξάνει την ενέργεια ανά πάσα στιγμή, αλλά διοχετεύει την ενέργεια όποτε απαιτείται. Με τον τρόπο αυτό ο αχάτης είναι μια πέτρα διατήρησης που ενισχύει τη μακροζωία.

Δες αχάτη εδώ

χαλαζίες
χαλαζίες

Χαλαζίας :  Διαύγεια, Δύναμη, Προστασία, Ισορροπία, Ενέργεια.

Ο χαλαζίας είναι η πέτρα της διαύγειας οι οποία διώχνει μακριά την αρνητική ενέργεια. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να εξαγνίσει και να αποσαφηνίσει τις πνευματικές, ψυχικές και σωματικές επιθυμίες. Επειδή αποσαφηνίζει τις διαδικασίες της σκέψης και των συναισθημάτων, μπορεί να αυξήσει την έμπνευση και τη δημιουργικότητα. Ο χαλαζίας είναι επίσης μια πέτρα της αρμονίας, διότι εξισορροπεί τις ενέργειες, και είναι χρήσιμος σε ρομαντικές σχέσεις.

Δες χαλαζίες εδώ

Εδώ θα βρείτε πληροφορίες τις ιδιότητες όλων των ημιπολύτιμων λίθων.

Ημιπολύτιμοι λίθοι ζώδια

 • Υδροχόος : Γρανάτης, εναλλακτικά: Ακουαμαρίνα, Αμέθυστος, και Αιματίτης.
 • Ιχθείς : Αμέθυστος, εναλλακτικά: Φεγγαρόπετρα, Ακουαμαρίνα, Αιματίτης, νεφρίτης.
 • Κριός : Αιματίτης, εναλλακτικά: Διαμάντι, Οπάλιο.
 • Ταύρος : Ζαφείρη, εναλλακτικά: Σμαράγδι.
 • Δίδυμος: Αχάτης, εναλλακτικά: Αλεξανδρίτης, Αμέθυστος.
 • Καρκίνος: Σμαράγδι, εναλλακτικά: Μαργαριτάρι, Ρουμπίνι, φεγγαρόπετρα.
 • Λέων: Ονυχάς, εναλλακτικά: Ρουμπίνι, περίδοτο, νεφρίτης, Σαρδόνυχας, Διαμάντι.
 • Παρθένος: Κορνεόλη, εναλλακτικά: Σαρδόνυχα, Ζαφείρι, Ζιργκόν, Αχάτης.
 • Ζυγός: Χρυσόλιθος, εναλλακτικά: Ζαφείρι, Οπάλιο, Τζάσπερ.
 • Σκορπιός: Beryl (Ακουμαρίνα), εναλλακτικά: Οπάλιο, Τοπάζ, Σιτρίν, Μαργαριτάρι.
 • Τοξότης: Τοπάζ, εναλλακτικά: Τυρκουάζ, Λάπις, Όνυχας.
 • Αιγόκερως: Ρουμπίνι, εναλλακτικά: Αμέθυστος, Γρανάτης, Σμαράγδι.

 

Και να θυμάστε τίποτα δεν μπορεί να κάνει ποιο αληθινό ένα κόσμημα μεταδίδοντας την αξία και την ομορφιά του από ένα φυσικό ημιπολύτιμο λίθο.

No comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *