Γενέθλιοι λίθοι ζωδίων

γενεθλιοι λιθοι ζωδιων

Τι είναι οι γενέθλιοι λίθοι ή birthstones ;

Οι γενέθλιοι λίθοι είναι τα πετρώματα που αντιπροσωπεύουν το μήνα που γεννηθήκαμε και κατ” επέκταση και το ζώδιο μας . Κάθε μήνας έχει τους δικούς του ημιπολύτιμους λίθους όπου με τις ιδιότητες τους βοηθούν κατά την διαδικασία της γέννας και δίνουν δύναμη στο κάτοχο τους .

Αναφορές για συσχετισμό των μηνών με τους πολύτιμους και ημιπολύτιμους λίθους συναντά κανείς από τα αρχαία χρόνια σε παγανιστικές δοξασίες, στην εβραίικη παράδοση αλλά και σε χριστιανικά εδάφια οπως στην αποκάλυψη του Ιωάννη . Παρόμοιες όμως συσχετίσεις είχαν και οι Ρωμαίοι και οι Άραβες.

Οι αρχαίοι πολιτισμοί πίστευαν ότι μέσα στις φυσικές πέτρες υπάρχουν δυνάμεις που ξεκλειδώνουν τις δυνάμεις του κάτοχου τους .

Αυτό σημαίνει ότι σύμφωνα με τους αρχαίους πολιτισμούς η δύναμη που προέρχεται από τη πέτρα μπορεί να φέρει χρήματα , υγεία , ευτυχία , αγάπη , να αλλάξει τη διάθεση και ότι άλλο θέλουμε ; Η απάντηση είναι όχι φυσικά.

Τα πετρώματα βοηθούν το κάτωχρο τους να ενισχύσει αυτά που έχει μέσα του ώστε να επιτύχει τους στόχους του, δεν είναι κάποιου είδους μαγεία.

Οι γενέθλιοι λίθοι προέρχεται από τη κουλτούρα των πολιτισμών μας

Το 1912 η Εθνική ένωση Κοσμηματοπωλών της Αμερικής συναντήθηκε στο Κάνσας , με σκοπό να συγκρίνουν τους προηγούμενους συσχετισμούς από διάφορες κουλτούρες (όπου συνήθως συνέπιπταν) και να δημιουργήσουν ένα κατάλογο που θα οριστικοποιούσε ποιες πέτρες θα αντιπροσωπεύουν κάθε μήνα . Για αυτό και κάποιοι μήνες έχουν πάνω από μια γενέθλια πέτρα.

Επίσης κάποιες πέτρες ανάλογα το μέρος που βρίσκεστε αλλά και το πέρασμα τον χρόνων προστέθηκαν ή και αφαιρέθηκαν.

Πιο συγκεκριμένα Το Συμβούλιο Βιομηχανίας Κοσμημάτων της Αμερικής ενημέρωσε τη λίστα το 1952 προσθέτοντας την Αλεξανδρίτη για τον Ιούνιο, την κιτρινιτη για το Νοέμβριο και τη ροζ τουρμαλίνη για τον Οκτώβριο . Αντικατέστησαν επίσης τα λάπι του Δεκεμβρίου με ζιργκόν και άλλαξαν τους κύριους / εναλλακτικούς πολύτιμους λίθους για τον Μάρτιο. Ο Αμερικανικός Σύνδεσμος Εμπορίου Πολύτιμων λίθων πρόσθεσε τον τανζανίτη ως γεννήτρια του Δεκεμβρίου το 2002 . Το 2016, η Αμερικανική Εθνική Ένωση Εμπορίου Πολύτιμων λίθων και Κοσμημάτων της Αμερικής πρόσθεσε το Σπινέλιο ως πρόσθετη πέτρα για τον Αύγουστο. Η Εθνική Ένωση Χρυσοχόων της Βρετανίας δημιούργησε τη δική τους τυποποιημένη λίστα με τις πέτρες γέννησης το 1937.

Οι πολύτιμοι και ημιπολύτιμοι λίθοι ανά μήνα

γενεθλιοι λιθοι ζωδιων

Η παρακάτω λίστα έχει δημιουργηθεί βάση των Βρετανικών chart (2013) για να δείτε επίσης την λίστες για Αμερική μπορείτε να τις βρείτε στο Wikipedia

 

Ιανουάριος : Γρανάτης

Ιδιότητες γρανάτη : Ο γρανάτης καθαρίζει και ενεργοποιεί ξανά τα τσάκρα. Αναζωογονεί, καθαρίζει και εξισορροπεί την ενέργεια, φέρνοντας την ηρεμία ή το πάθος όπως αρμόζει. Εμπνέει την αγάπη και την αφοσίωση. Το Garnet εξισορροπεί τη σεξουαλική ορμή και ανακουφίζει τη συναισθηματική δυσαρμονία. Ενεργοποιεί και ενισχύει το ένστικτο επιβίωσης, φέρνοντας θάρρος και ελπίδα. Διεγείρει την ανάκληση της προηγούμενης ζωής. Ακονίζει τις αντιλήψεις του εαυτού και των άλλων. Ο γρανάτης αφαιρεί τις αναστολές και τα ταμπού. Ανοίγει την καρδιά και προσφέρει αυτοπεποίθηση.

Το γρανάτης αναζωογονεί το σώμα και διεγείρει το μεταβολισμό. Αντιμετωπίζει διαταραχές της σπονδυλικής στήλης και του νωτιαίου υγρού, των οστών, της κυτταρικής δομής και της σύνθεσης.

Καθαρίζει την καρδιά, τους πνεύμονες, το αίμα και αναγεννά το DNA.

Φεβρουάριος : Αμέθυστος

Ο αμέθυστος είναι μια ισχυρή και προστατευτική πέτρα. Προστατεύει από την ψυχική επίθεση, μετατρέπει την ενέργεια στην αγάπη και προστατεύει τον χρήστη από κάθε είδους βλάβη, συμπεριλαμβανομένου του γεωπαθητικού ή ηλεκτρομαγνητικού στρες και των κακών επιθυμιών από άλλους. Ο αμέθυστος είναι ένα φυσικό ηρεμιστικό, ανακουφίζει από το άγχος και την πίεση, καταπραΰνει την ευερεθιστότητα, εξισορροπεί την αλλαγή της διάθεσης, διαλύει τον θυμό, την οργή, τον φόβο και το άγχος. Ανακουφίζει τη θλίψη και τη θλίψη και διαλύει την αρνητικότητα. Ο Αμέθυστος ενεργοποιεί την πνευματική επίγνωση, ανοίγει τη διαίσθηση και ενισχύει τις ψυχικές ικανότητες. Έχει ισχυρές θεραπευτικές και καθαριστικές δυνάμεις. Ο Αμέθυστος ενθαρρύνει την ηρεμία, έχοντας μια απογοητευτική επίδραση στην υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, ναρκωτικών ή άλλων εθισμών. Ηρεμεί και διεγείρει το μυαλό, βοηθώντας σας να εστιάσετε περισσότερο, ενισχύοντας τη μνήμη και βελτιώνοντας τα κίνητρα. Ο αμέθυστος βοηθά στη μνήμη και την κατανόηση των ονείρων. Ανακουφίζει από την αϋπνία. Ενθαρρύνει την ανιδιοτέλεια και την πνευματική σοφία.

Μάρτιος : Ακουαμαρίνα , Aιματόληθος

Λόγω της ρέουσας, ειρηνικής ενέργειας, η ακουαμαρίνα έχει την ισχυρή ικανότητα να βοηθά στην κίνηση, την προστασία και τον καθαρισμό της δικής σας ενέργειας και έτσι βοηθά στη συναισθηματική επούλωση και χαρίζει εμβάθυνση των διαλογιστικών καταστάσεων.

Απρίλιος : Διαμάντι , Διάφανο Κρύσταλλο

Το διαμάντι είναι ένα σύμβολο αγνότητας, το καθαρό λευκό φως του διαμαντιού βοηθά να φέρουμε τη ζωή μας σε ένα συνεκτικό σύνολο. Φέρνει αγάπη και σαφήνεια σε συνεργασίες, δεσμούς σχέσεων. Το διαμάντι είναι ένα σημάδι αφοσίωσης και πιστότητας και ενσταλάζει την εμπιστοσύνη στις σχέσεις και τις καταστάσεις.

Μάιος : Σμαράγδι , Χρυσοπρασήτης

Το σμαράγδι είναι γνωστό ως «η πέτρα της επιτυχημένης αγάπης». Φέρνει πίστη και παρέχει εγχώρια ευδαιμονία. Ενισχύει την άνευ όρων αγάπη, την ενότητα και προωθεί τη φιλία. Διατηρεί τις συνεργασίες σε ισορροπία και μπορεί να σηματοδοτήσει την απιστία εάν αλλάξει χρώμα.

Ιούνιος : Πέρλα ή Μαργαριτάρι , Φεγγαρόπετρα

Το μαργαριτάρι σημαίνει πίστη, φιλανθρωπία και αθωότητα. Βελτιώνει την προσωπική ακεραιότητα και βοηθά στην εστίαση της προσοχής σε αυτούς.

H φεγγαρόπετρα βοηθά το πεπτικό σύστημα, αφομοιώνει τα θρεπτικά συστατικά, εξαλείφει τις τοξίνες και την κατακράτηση υγρών και ανακουφίζει τις εκφυλιστικές καταστάσεις του δέρματος, των μαλλιών, των ματιών και των σαρκωδών οργάνων όπως το ήπαρ και το πάγκρεας.

Ιούλιος : Ρουμπίνι , Καρνεόλη

Το ρουμπίνι ενθαρρύνει το πάθος και το πάθος για τη ζωή. Βελτιώνει τα κίνητρα και τον καθορισμό ρεαλιστικών στόχων. Ισορροπεί την καρδιά και ενσταλάζει την αυτοπεποίθηση. Το ρουμπίνι ενθαρρύνει τη χαρά, τον αυθορμητισμό, το γέλιο και το θάρρος. Προωθεί θετικά όνειρα και διεγείρει τον επίφυση.

Αύγουστος : Περίδοτο , Σαρδόνυξ

Το περίδοτο είναι ένα ισχυρό καθαριστικό. Απελευθερώνει και εξουδετερώνει τις τοξίνες σε όλα τα επίπεδα. Μειώνει τη ζήλια, τη δυσαρέσκεια, την οργή, την πικρία, τον ερεθισμό, το μίσος και την απληστία. Μειώνει το άγχος, τον θυμό και την ενοχή.

Σεπτέμβριος : Ζαφείρι, Λάπις Λαζουλί

Γνωστό ως «πέτρα σοφίας». Απελευθερώνει ψυχική ένταση, κατάθλιψη, ανεπιθύμητες σκέψεις και πνευματική σύγχυση. Αποκαθιστά την ισορροπία μέσα στο σώμα, ευθυγραμμίζοντας τα φυσικά, πνευματικά και πνευματικά επίπεδα, φέρνοντας γαλήνη και ηρεμία.

Οκτώβριος : Οπάλιο , Τουρμαλίνη

Η τουρμαλίνη βοηθά στην κατανόηση του εαυτού και των άλλων. Προωθεί την αυτοπεποίθηση και μειώνει τον φόβο. Η τουρμαλίνη προσελκύει έμπνευση, συμπόνια, ανοχή και ευημερία. Εξισορροπεί τη δεξιά-αριστερή πλευρά του εγκεφάλου. Βοηθά στη θεραπεία της παράνοιας, ξεπερνά τη δυσλεξία και βελτιώνει τον συντονισμό των χεριών-ματιών.

Νοέμβριος : Τοπάζι , Κιτρίνη

Το τοπάζι καταπραΰνει, θεραπεύει, διεγείρει, επαναφορτίζει, ενεργοποιεί εκ νέου και ευθυγραμμίζει τους μεσημβρινούς του σώματος – κατευθύνει την ενέργεια εκεί όπου χρειάζεται περισσότερο. Προωθεί την αλήθεια και τη συγχώρεση. Το τοπάζ φέρνει χαρά, γενναιοδωρία, αφθονία και καλή υγεία. Είναι γνωστή ως πέτρα αγάπης και τύχης. Απελευθερώνει ένταση, προκαλώντας χαλάρωση.

Δεκέμβριος : Τανζανίτης, Τυρκουάζ

Το τυρκουάζ είναι μια πέτρα καθαρισμού. Διαλύει την αρνητική ενέργεια και μπορεί να φορεθεί για προστασία από εξωτερικές επιδράσεις ή ρύπους στην ατμόσφαιρα. Το τυρκουάζ ισορροπεί και ευθυγραμμίζει όλα τα τσάκρα, σταθεροποιεί τις αλλαγές της διάθεσης και ενσταλάζει την εσωτερική ηρεμία. Είναι εξαιρετικό για την κατάθλιψη και την εξάντληση, έχει επίσης τη δύναμη να αποτρέπει τις κρίσεις πανικού.

 

Πολύτιμοι λίθοι και ζώδια

Κάθε ζώδιο έχει το δικό του λίθο που φέρνει τύχη , ευτυχία και πλούτο.

Ημιπολύτιμοι λίθοι ζώδια

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου έως 18 Φεβρουαρίου) : Γρανάτης

Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου έως 20 Μαρτίου) : Αμέθυστος

Κριός (21 Μαρ έως 20 Απριλίου) : Αιματόλιθος

Ταύρος (21 Απριλίου έως 20 Μαΐου) : Ζαφείρι

Δίδυμοι (21 Μαΐου έως 20 Ιουνίου) : Μαργαριτάρι

Καρκίνος (21 Ιουνίου έως 22 Ιουλίου) : Ρουμπίνι

Λέων (23 Ιουλίου έως 23 Αυγούστου) : Περίδοτο

Παρθένος (24 Αυγ έως 22 Σεπτεμβρίου) : Ζαφείρι

Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου έως 23 Οκτωβρίου) : Οπάλιο

Σκορπιός (24 Οκτωβρίου έως 22 Νοεμβρίου) : Κιτρίνη

Τοξότης (23 Νοεμβρίου έως 20 Δεκεμβρίου) : Μπλε τοπάζι

Αιγόκερως (21 Δεκεμβρίου έως 19 Ιανουαρίου) : Ρουμπίνι

 

Επίσης εκτός από κάθε ζώδιο πολύτιμοι λίθοι υπάρχουν και για κάθε μέρα της εβδομάδας

  1. Δευτέρα : μαργαριτάρι, κρύσταλλο
  2. Τρίτη : ρουμπίνι, σμαράγδι
  3. Τετάρτη : αμέθυστος, αιματίτης
  4. Πέμπτη : ζαφείρι , καρνεόλη
  5. Παρασκευή : σμαράγδι, μάτι γάτας
  6. Σάββατο : τυρκουάζ, διαμάντι
  7. Κυριακή : τοπάζι, διαμάντι

Γενικά να για να έχουμε βέλτιστα αποτελέσματα οι πολύτιμοι λίθοι – ημιπολύτιμοι λίθοι θα πρέπει να φερθούν σε συνδυασμούς ανάλογα το ζώδιο την ημέρα και τον μήνα για να έχουμε μέγιστα δυνατά αποτελέσματα να ενισχύσουμε την ενέργεια μας στο έπακρο .

Όπως ο άνθρωπος, έτσι και οι ημιπολύτιμοι λίθοι, έχουν το δικό τους ενεργειακό πεδίο. Το ενεργειακό πεδίο των ημιπολύτιμων λίθων, φέρει τις δικές τους συχνότητες και ιδιότητες. Όταν φοράς ένα κόσμημα, οι ιδιότητες της πέτρας, απορροφούνται από το ενεργειακό σας πεδίο και σύμφωνα με τον νόμο της έλξης, οτιδήποτε υπάρχει στο ενεργειακό σου πεδίο, το εκπέμπεις και το έλκεις.

Βρες λοιπόν και εσύ ποιοι πολύτιμοι λίθοι σου ταιριάζουν για να βελτιώσεις και εσύ την ενέργεια σου και μέσα από αυτήν την ποιότητα ζωής σου.

Tags

Μπορεί επίσης να σας αρέσει ...

0 Σκέψεις για “Γενέθλιοι λίθοι ζωδίων”

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Κολιέ μπουκαλάκια
Σκουλαρίκι μύτης
Διπλό Κέρατο
Boho κοσμηματα
Χειροποίητα σφυρήλατα βεράκια

Follow Us

Newsletter

"Γράψου ΤΩΡΑ στο newsletter για να λαμβάνεις πρώτη τα νέα από το πιο στυλάτο γυναικείο blog"

*Μπορείτε να απεγγραφείτε ό,τι ώρα θέλετε.