Τρυπα στη Μυτη

piercing στο ρινικο διαφραγμα

Η τρύπα στη μύτη είναι ένα trend που δεν μας ξενίζει και τόσο πλέον, το βλέπουμε καθημερινά και στα δυο φίλα και αποτελεί ένα αναπόσπαστο κομμάτι της μόδας που μπορεί να απογειώσει την εμφάνιση μας. Παρακάτω θα αναλύσουμε ότι έχει να κάνει με την τρύπα στην μύτη και θα λύσουμε απορίες που προκύπτουν πριν και μετά το τρύπημα.

Αν σου αρέσει και το βρίσκεις όμορφο και sexy καντω αλλά πρέπει να αναλογιστής ότι μια τέτοια απόφαση φέρνει και ευθύνες, και όταν λέω ευθύνες εννοώ κινδύνους σε περίπτωση μη σωστής περιποίησης. Πρέπει να καταλάβουμε ότι τo piercing είναι μια ανοιχτή πληγή στο σώμα μας και θα πρέπει όλη η διαδικασία να γίνει σωστά από την αρχή μέχρι το τέλος από εξειδικευμένο άνθρωπο και να ακολουθήσουμε τις συμβουλές περιποίησης που θα μας δώσει κατά γράμμα.

Ας δούμε παρακάτω μερικές ερωτήσεις – αμφιβολίες που μπορεί να προκύψουν πριν κάνουμε την τρύπα.

Τρυπα στη μυτη σε ποιους παει;

Η απάντηση είναι σε όλους και η σωστή ερώτηση που πρέπει να κάνουμε είναι ποιο από όλα τα piercing πρέπει να διαλέξουμε! Ας δούμε μερικά από τα πιο δημοφιλή piercing στην μύτη με το πιο δημοφιλές και απόλυτο trend για το 2016 το “piercing στο ρινικό διάφραγμα”.

piercing στο ρινικο διαφραγμα

Το piercing στο ρινικό διάφραγμα ή septum piercing κατά την γνώμη μου είναι από τα πιο ωραία – sexy και δεν είναι αναγκαίο καν να κάνεις τρύπα, μπορεί δηλαδή να εφαρμοστεί σκουλαρικι στην μυτη χωρις τρυπα και να έχεις ακριβώς το ίδιο αισθητικό αποτέλεσμα. Προσοχή αν αποφασίσετε να κάνετε τρύπα να βρείτε ένα έμπυρο άτομο που να ασχολείται χρόνια με το piercing γιατί είναι ένα δύσκολο σημείο που απαιτεί γνώσεις ανατομίας (που αρχίζει και που τελειώνει ο διαφραγματικός χόνδρος).

Piercing πανω στο ρουθουνι

Piercing πάνω στο ρουθούνι, ίσως το πιο συνηθισμένο piercing στην μύτη Είναι μονή τρύπα πάνω στο ρουθούνι και η τρυπα πρέπει να γίνει στο σωστό σημείο το ο πιο διαφέρει ανάλογα την μορφολογία της μύτης, το νευρικό διάγραμμα, την αισθητική που θέλουμε να πετύχουμε και το είδος από τα σκουλαρίκια που θα επιλέξουμε να φορέσουμε. Γενικά υπάρχουν 2 τύποι από σκουλαρίκια που μπορούν να φορεθούν: Σκουλαρίκια για την μύτη τύπου καρφί, Σκουλαρίκια μύτης κρίκοι.

Piercing πανω απο το ρουθουνι

Piercing πάνω από το ρουθούνι, εκεί μπαίνουν μόνο σκουλαρίκια τύπου καρφί και μπορούν να συνδυαστούν με layer από τρύπες για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Είναι λίγο δύσκολο να γίνει εκεί η τρύπα λόγο του ότι είναι δύσκολα προσεγγίσιμο το σημείο για αυτό θα χρειαστείς κάποιων έμπυρο στο piercing!

Piercing γεφυρα

Piercing γέφυρα, τεχνικά διαμπερές τρύπημα στην επιφάνεια του δέρματος και ο οργανισμός μας τείνει να σπρώχνει το σκουλαρίκι προς τα έξω .Αν παρατηρήσετε κάτι τέτοιο βγάλτε το σκουλαρίκι και αφήστε την τρύπα να κλείσει!

Καθετο piercing ή rhino piercing

Κάθετο piercing ή rhino piercing, ένα αρκετά μοναδικό piercing όπου το σκουλαρίκι διατρέχει την μύτη κάθετα Ιδανικό για ίσιες και γαλλικές μύτες.

Nasallang piercing

Nasallang piercing γίνετε οριζόντια στο μπροστινό μέρος της μύτης με διαμπερές τρύπημα βελόνας και εφαρμόζει ίσια μπάρα με μπιλάκια στις άκρες, το ίδιο αποτέλεσμα μπορείς να πετύχεις και με δυο piercing αμφίπλευρα πάνω στο ρουθούνι.

Τρυπα στη μυτη δεξια ή αριστερα ;

Εδώ έχουμε μια ερώτηση που σίγουρα θα απασχολήσει πολλούς όταν έρθει η ώρα του piercing, και θα απαντήσω ξεκάθαρα με μια φράση » Στο καλό σας Προφίλ «. Τώρα θα μου πείτε μα εγώ βλέπω ότι οι πιο πολύ έχουν στην Τρυπα στη μυτη δεξιαΤρυπα στη μυτη δεξια η αριστερααριστερή πλευρά την τρύπα …… οκ οκ, η τρύπα στην μύτη είναι μια επιρροή που έχει ρίζες στην Ινδία και εκεί οι παραδοσιακές γυναίκες κάνουν την τρύπα στην αριστερή μεριά γιατι πιστεύουν ότι η μύτη συνδέετε με την γονιμότητα, την εφορία κλπ. ,  όταν έφτασε η τρύπα στον δυτικό κόσμο τότε έγινε η μεγάλη παρερμήνευση και φτάσαμε σήμερα να λέμε ότι δεξιά  κάνουν οι ομοφυλόφιλοι και αριστερά οι ετεροφυλόφιλοι, μεγάλος μύθος όμως, κάντε την τρύπα στην πλευρά του προσώπου όπου θέλετε να αναδείξετε γιατί είναι το καλό σας προφίλ!

Ποναει η τρυπα στη μυτη ;

Σχεδόν κάθε piersing πονάει στιγμιαία καθώς η βελόνα διαπερνάει το δέρμα, άντε στην χειρότερη μέχρι να εισαχθεί το κόσμημα. Μετά από αυτήν την διαδικασία η μύτη σας δεν πρέπει να πονάει, το πολύ πολύ να έχετε ένα μικρό ασαφές πόνο ή σφίξιμο ο οποίος μπορεί να αντιμετωπιστεί με κάποιο αναλγητικό – αντιφλεγμονώδες που να περιέχει ιβουπροφαίνη όπως το Nurofen, προσοχή όχι ασπιρίνη.

Κάποιες φορές όταν κάνεις Piercing πχ στο αριστερό ρουθούνι μπορεί να απελευθερωθούν δάκρυα από το αριστερό μάτι τα οποία δεν είναι δάκρυα πόνου αλλά δάκρυα που συνδέονται ανατομικά με το σημείο της μύτης που κάνεις το Piercing.

Πολύ αναφέρουν ότι το τρύπημα στο ρινικό διάφραγμα ή το Nasallang piersing τους πόνεσε πολύ και εξακολουθεί να τους πονάει, αυτό συμβαίνει γιατί αυτός που έκανε την τρύπα δεν ήταν αρκετά έμπυρος και έκανε την τρύπα ψηλότερα από το λεγόμενο «γλυκό σημείο» ή χαμηλότερα. Σε αυτήν την περίπτωση αφαιρέστε το σκουλαρίκι κρατήστε το σημείο καθαρό και εφαρμόζετε αλατόνερο μέχρι να κλείσει η τρύπα, δοκιμάστε να κάνετε πάλι τρύπα σε μερικούς μήνες σε κάποιον πιο έμπυρο!

 Τρυπα στη μυτη με πιστολακι ή βελονα ;

Με την βελόνα μπορούν να γίνουν όλες οι τρύπες και σε όλα τα σημεία του σώματος, ο σωστός τεχνίτης πρέπει να ξέρει να χειρίζεται την βελόνα σαν χειρουργικό εργαλείο και αναπόσπαστο κομμάτι της δουλειάς του. Με το πιστόλι μπορεί να γίνει τρύπα μόνο στο ρουθούνι, αυτί άντε και στον αφαλό. Το θετικό με το πιστολάκι είναι ότι οι κεφάλες είναι σε συσκευασία αποστειρωμένες άρα δεν έχεις τον κίνδυνο της μόλυνσης και όσο πρωτάρης και να είναι ο τεχνίτης είναι δύσκολο να κάνει λάθος, άρα είναι και μια ένδειξη ότι είναι καινούργιος στην δουλειά του χωρείς να είναι βέβαια και ο απόλυτος νόμος.  Τα αρνητικά του είναι ότι αν αποφασίσεις να κλείσεις την τρύπα το σημάδι θα φαίνεται πιο έντονα από ότι αν την είχες κάνει με βελόνα.

Προσωπικά προτιμώ βελόνα καλά αποστειρωμένη από άνθρωπο που ξέρει καλά την δουλειά του και μπορεί να κάνει με ακρίβεια άριστη δουλειά. Η διάφορα στο σημάδι έγκειται στο ότι το πιστολάκι αφαιρεί στην ουσία κομμάτι δέρματος με την απότομη πίεση που ασκεί ενώ η βελόνα εισχωρεί και ανοίγει το δέρμα σιγά σιγά

Τρυπα στη μυτη κινδυνοι

Θα μιλήσουμε για τους δυο βασικούς τύπους τρύπας στην μύτη και τους κινδύνους που εμπεριέχουν:  στο ρινικό διάφραγμα και στο ρουθούνιΜπορεί να είναι αρκετά ελκυστικά τα σκουλαρικια στην μύτη αλλά πρέπει να γνωρίζουμε και τους κινδύνους που κρύβουν.

Στο ρουθούνι 

Όταν γίνετε τρύπα με πιστολάκι έχει παρατηρηθεί δυσκολία κατά την επούλωση ή ακόμα και ερεθισμοί στο εσωτερικό της μύτης. Η απότομη πίεση που ασκείτε στο σημείο προκαλεί ένα αμβλύ τραύμα, στην ουσία αφαιρεί ένα κομμάτι σάρκας που έχει ως αποτέλεσμα να δυσκολεύετε ο οργανισμός να επούλωση το τραύμα περισσότερο από ότι αν είχε γίνει με μια μυτερή χειρουργική βελόνα.

Ένας άλλος κίνδυνος που διατρέχουμε κατά την εκτέλεση του piercing είναι η μόλυνση, διότι μερικοί επαναχρησιμοποιούν το πιστολάκι χωρίς αλλαγή κεφαλής ή την βελόνα χωρίς αποστείρωση με αποτέλεσμα να φέρνουν σε άμεση επαφή τον λήπτη με τα σωματικά υγρά από τους προηγούμενους πελάτες.

Επιπλέον όταν χρησιμοποιούμε σκουλαρίκι με πεταλούδα στο εσωτερικό της μύτης και το σφίγγουμε έτσι ώστε στο σημείο επαφής να δημιουργείτε μεγάλη πίεση και να σκάβει μέσα στο δέρμα είναι πολύ συχνό φαινόμενο να ερεθίζετε η μύτη και να προκαλείτε μόλυνση εκατέρωθεν. Επιλέγουμε πάντα σκουλαρίκια ειδικά για την μύτη με γωνιά (L) και προτιμάμε άριστης ποιότητας 316L χειρουργικό ατσάλι

Τρυπα στη μυτη σπυρακιΤρυπα στη μυτη σπυρακι: Πολλές φορές αναπτύσσονται αποστήματα μετά το piercing που έχουν σαν αποτέλεσμα την δημιουργία φλεγμονής που μοιάζει με σπυράκι. Κάτι το οποίο το προκαλεί ο οργανισμός μας ως απάντηση στο piercing δημιουργώντας εσωτερικά του δέρματος πύον και τελικά μόλυνση. Μια γρήγορη αντιμετώπιση θα μας απαλλάξει χωρίς πολύ ταλαιπωρία. Μερικοί γρήγοροι τρόποι αντιμετώπισης είναι οι κομπρέσες με ζεστό αλατόνερο ή χαμομήλι 3 φορές την μέρα για 5 ημέρες, βεβαιωθείτε ότι είναι αρκετά ζεστή η κομπρέσα ώστε η ζέστη να διαπεράσει το σπυράκι. Ένας άλλος τρόπος είναι να κανετε πάστα απο ασπιρίνη και να την εφαρμόσετε στο σπυράκι το βράδυ (λιώστε μερικές ασπιρίνες μέσα σε λίγο νερό μέχρι να γίνου πάστα). Και για υποβοήθεια μερικά αντιφλεγμονώδη χάπια (οπως nurofen) ώστε να ενισχύσουν την άμυνα του οργανισμού.

Ένας άλλος κίνδυνος ποιο σπάνιος βέβαια, είναι όταν τείνει ο σάρκα να τυλίξει το σκουλαρίκι που βρίσκετε στο ρουθούνι. Μερικές φορές για να διορθωθεί αυτό το πρόβλημα χρειάζεται χειρουργική επέμβαση.

Μια τελευταία περίπτωση, είναι να εισπνεύσουμε το κόσμημα και να το οδηγήσουμε στους πνεύμονες, κάτι τέτοιο χρίζει άμεση ιατρική παρακολούθηση διότι μπορεί να επιτευχθεί από μόλυνση έως πνευμονία!

Στο ρινικό διάφραγμα ή septum piercing 

Αυτό το είδος του piercing μπορεί να δημιουργήσει διαφραγματικό αιμάτωμα (αιμορραγία και μώλωπες του διαφράγματος) και τελικά να οδηγήσει σε πιο σοβαρές επιπλοκές. Το διαφραγματικό αιμάτωμα μπορεί να προκαλέσει επιπλοκή στην αναπνοή μας καθώς και σοβαρή,επώδυνη φλεγμονή. Με την πάροδο του χρόνου μπορεί να προκληθεί μόλυνση ή ακόμα και απόστημα.

Τρύπα στη μύτη τιμές

Οι τιμές για να κάνεις piercing στην μύτη διαφέρουν από μαγαζί σε μαγαζί και σίγουρα παίζει ρόλο και το κόσμημα που θα βάλεις. Σε γενικές γραμμές σκουλαρικι μυτης χωρις τρυπαμια τρυπά στο ρουθούνι κάνει από 10,00€ έως 20,00€ και για  Septum (διάφραγμα μύτη) από 20,00€ έως 30,00€.  Ένας άλλος παράγοντας που παίζει σημασία στην τιμή είναι και ο ανταγωνισμός, αν για παράδειγμα μένετε σε κάποιο νησί που έχει 2-3 μαγαζιά για Piercing τότε μάλλον οι τιμές θα τείνουν προς τα πάνω.

Βέβαια μπορείτε να αγοράσετε και ένα σκουλαρίκι μύτης χωρίς τρύπα και να εχετε το ίδιο αισθητικό αποτέλεσμα, έτσι θα γλυτώσετε έξοδα, ταλαιπωρία και πολλούς κινδύνους.

 

Summary
Article Name
Τρυπα στη Μυτη
Description
Η τρύπα στη μύτη είναι ένα trend που δεν μας ξενίζει και τόσο πλέον, το βλέπουμε καθημερινά και στα δυο φίλα και αποτελεί ένα αναπόσπαστο κομμάτι της μόδας που μπορεί να απογειώσει την εμφάνιση μας. Παρακάτω θα αναλύσουμε ότι έχει να κάνει με την τρύπα στην μύτη και θα λύσουμε απορίες που προκύπτουν πριν και μετά το τρύπημα.
Author
Publisher Name
vraxioli.com
Publisher Logo

Tags

Μπορεί επίσης να σας αρέσει ...

2 Σκέψεις για “Τρυπα στη Μυτη”

  1. Avatar Ο/Η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΑΜΠΟΥΡΟΓΛΟΥ λέει:

    ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩ ΣΚΟΥΛΑΡΙΚΙ ΓΙΑΤΗΝ ΜΥΤΗ ΧΩΡΙΣ ΤΡΥΠΙΜΑ ΜΕΝΩ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Κολιέ μπουκαλάκια
Σκουλαρίκι μύτης
Διπλό Κέρατο
Boho κοσμηματα
Χειροποίητα σφυρήλατα βεράκια

Follow Us

Newsletter

"Γράψου ΤΩΡΑ στο newsletter για να λαμβάνεις πρώτη τα νέα από το πιο στυλάτο γυναικείο blog"

*Μπορείτε να απεγγραφείτε ό,τι ώρα θέλετε.